Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ...!!!

«Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή!», έλεγε ένα παλιό ποιηματάκι.
Σας κάνω, λοιπόν, κι εγώ μια παράθεση κάποιων εξορμήσεων που μπορεί να κάνει κανείς «στας εξοχάς» του τόπου μας και οι οποίες διαφέρουν ως προς τη φύση τους (αυτοκίνητο, πεζοπορία, ορειβασία) και τη διάρκειά τους (από δίωρες μέχρι ημερήσιες):

1. Φαράγγι Φόνισσας, 20 λεπτά απ’ το Ξυλόκαστρο, με πεζοπορία και λίγη …αναρρίχηση (το πόση, εξαρτάται από το τι θα συναντήσουμε, μιας και το φαράγγι είναι συνεχώς υπό …διαμόρφωση!) και υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση.

2. Φαράγγι Αγ. Λουκά-Καλλιθέας Ξυλοκάστρου, 35 λεπτά απ’ το Ξυλόκαστρο και 15-20 λεπτά πεζοπορίας, με αρκετά δύσκολο για μη ορειβάτες το τελευταίο έντονα κατηφορικό τμήμα του μονοπατιού.

3. Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, στο όρος Ζήρεια (Κυλλήνη), 45 λεπτά απ’ το Ξυλόκαστρο και γύρω στις 4 ώρες περπάτημα.

4. Καταρράκτης Γκρεμιστός (που ειδικά εφέτος πρέπει να έχει πολύ νερό), 1 ώρα απ’ το Ξυλόκαστρο και 3 ώρες περπάτημα σε δασικό δρόμο (καθόλου, αν έχουμε ψηλό αμάξι).

5. Καταρράκτες Τεθρέα και Ι. Μονή Ταξιαρχών, στον Ερύμανθο, 1 ώρα και 45 λεπτά απ’ το Ξυλόκαστρο και με τρείς εκδοχές πεζοπορίας (ανάλογα με το πόσα μέρη θέλουμε να δούμε), διάρκειας 2 ώρες και 40 λεπτά, 3 ώρες και 40 λεπτά και 4 ώρες και 10 λεπτά (μία ώρα λιγότερη, για τις δύο πρώτες εκδοχές, αν έχουμε ψηλό αμάξι για τον δασικό δρόμο, και μισή ώρα λιγότερη στην τρίτη εκδοχή, αν έχουμε δεύτερο -ψηλό- αμάξι να μας περιμένει στο τέλος του δασικού δρόμου).

6. Ολοήμερη περιήγηση σε γνωστές και άγνωστες ομορφιές της ορεινής Αχαΐας και Κορινθίας, με πρόγραμμα που διαμορφώνετε μόνοι σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια της εξόρμησης.

7. Περπάτημα …οποιασδήποτε διάρκειας, στο ονειρεμένο δάσος της Βελίνας Κορινθίας (το ξέρω σαν την παλάμη του χεριού μου!), 40 λεπτά απ’ το Ξυλόκαστρο.


8. Περπάτημα -επίσης- οποιασδήποτε διάρκειας, στο βελανιδόδασος Μουγγοστού, 30 λεπτά απ’ το Ξυλόκαστρο.


Πάντα πρόθυμος συνοδός σας, σε ο,τι κι αν διαλέξετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!