Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.


Κάποια στιγμή, δέχτηκα το μήνυμα που σας παραθέτω:

"Κ Α Ι Π Α Λ Ι Τ Ο Κ Ο Ρ Α Ν Ι ! ! !
Μάθετε τι γράφει το Κοράνι για τους Έλληνες!
«Οι Έλληνες θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5]
(Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)
Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική *.
Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω - τον Λόγο του Θεού ! - και κατ’ επέκταση «σαρώνω».
Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!
Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω».
Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω).
Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»).
Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη Ήλιος: Ο πρώτος - πρώτος Θεός του πρωτο-Έλληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ήλιος!
Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους:
άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ…
Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.
Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου
Σταύρος Θεοφανίδης ,
E-mail - stheofan@panteion.gr
Αποσπάσματα από το Βιβλίο του «Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος» (English is a Hellenic Dialect)"

Επειδή θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο κάποιοι να εκμεταλλεύονται την φιλοπατρία μου για να μου "πουλούν" ο,τι τους κατέβει στο μυαλό, το έψαξα το θέμα και σας παραθέτω την αλήθεια:

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, στο κάτω μέρος της σελίδας, θα βρείτε, μεταξύ άλλων, το Κοράνι, σε πρωτότυπο και μετάφραση (προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση).

Για να μην πελαγοδρομήσετε, η Surah XXX (= 30) αρχίζει στη σελίδα 581 (επειδή η σειρά των σελίδων είναι ...ανάποδη -η πρώτη σελίδα είναι στο τέλος, η δεύτερη πιο πριν, κ.ο.κ....-, στο εργαλείο "Μετάβαση" του pdf, θα πληκτρολογήσετε την σελίδα 389).

Εκεί θα δείτε ότι δεν τα λέει ακριβώς έτσι για τους Έλληνες (Ρωμιούς). Για την ακρίβεια λέει, στο 2ο από τα 5 πρώτα εδάφια της Surah που παραπέμπει το μήνυμα: «Νικήθηκαν οι Ρωμιοί.»! Μπορεί, βέβαια, στο αμέσως επόμενο 3ο εδάφιο να λέει ότι αργά ή γρήγορα θα ξανανικήσουν, αλλά όλα αυτά πολύ απέχουν από τη φράση «Οι Έλληνες θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ», που αναφέρει το μήνυμα και η οποία στο κείμενο είναι απλά ανύπαρκτη. 

Ο σύνδεσμος είναι:

Επειδή διάβασα και τα 60 εδάφια της συγκεκριμένης Surah, μπορώ να πω ότι το γενικό νόημα είναι ότι οι Ρωμιοί νικήθηκαν γιατί παράτησαν την πίστη τους, αλλά, όταν την ξαναβρούν και θελήσει ο Θεός (Αλλάχ), θα ξανανικήσουν, κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα!


Όπως καταλαβαίνετε, μετά απ' αυτά, πολύ αμφέβαλα και για τα ετυμολογικά στοιχεία που παρέχει το υπόλοιπο μήνυμα και γι αυτό έψαξα για το βιβλίο του οποίου αποτελούν απόσπασμα και αυτό που βρήκα είναι ότι δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ένα παρετυμολογικό παραλήρημα (βλ. εδώ)! 

Σχόλια

 1. H λέξη Μουσουλμάνος (Muslim) σημαίνει απλώς υποταγμένος ...

  H πραγματική σημασία τής λέξης Κοράνι,
  Kόραννος = Βασιλεύς Ησύχιος Αλεξανδρεύς 468. Επομένως Κοράνι = Βασιλικό διάταγμα... Εμείς σήμερα λέμε Κάραννος (Βασιλεύς τής Μακεδονίας) Δωρικα όμως προφέρετε Κόραννος, και Ιωνικά Κάραννος... το Άλφα και το Όμικρον εναλάσονται μεταξύ τους Όλα Ιωνικά, ΑLL Δωρικα...ΟΛΑ ΈΛΛΗΝΙΚA...!
  Aς πάρουμε τα τρία γράμματα με τα oπoiα αρχίζει το Κοράνι, όπως γνωρίζουμε αυτά διαβάζουνται από δεξιά προς αριστερά
  M.L.I = 'αλεφ (Αλ-ευ) λάμ και μήμ. ألف لام ميم "I" = Μονάς και το πρώτο γράμμα της Αλφαβήτου όμως, Μονάς είναι και ο θεός Είνε δηλαδή τρία γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου που είνε Ελληνικότατα.., (ألف) αυτό είναι το 'αλ-ευ Α και Ωμέγα μαζί από δεξιά προς αριστερά = θεός...
  Οι αρχαίοι έλληνες ονόμαζαν το θεό ΙΕΥΣ = ένας καλoς και μοναδικός θεός Το ίδιο και οι Άραβες
  Ι....(ألف) Αλ-Ευ - ΙEΥΟΣ = (του θεού)
  Λ (لام) Λάμ = Λαός
  Μ (ميم) Μήμ = ο αστερισμός του Μηρού (Rigel) σε γραμική παράσταση
  Δηλαδή, ο ΛΑΟΣ του θεού τών "Ελ-Eu" Ελλήνων...Eu, που κατοικούν κάτω από τον αστερισμό του Μηρού είναι ΙΕΡΟΣ....!
  Η γραμική παράσταση του αστρικού σχηματισμού του Μηρού εύρίσκετε ακριβώς πάνω από την Αραβία και τη γύρω περιοχή,
  Γιαυτό το όνομα "Μηριά" ή "Μήριαμ" = η γνωστή όλων μας Μαρία
  Μηριά, όπως λέμε "Κρητικιά, Πατρινιά" = από την περιοχή του Μηρού
  Η Παναγία ήταν Μηριά, γεννήθηκε κάτω από την περιοχή του Μηρού... Όπως oi κινέζοι γεννήθηκαν και αυτοί, κάτω από την περιοχή του Κυνός,
  Αλλά, και ό ΆΛΛΑΧ = ο ΑΠΟΛΛΩΝ...
  ΑΠΟΛΛΩΝ, Απάλλαχ, (αραβική διάλεκτο) και 'ΑΛΛΑΧ…!
  Εμείς σήμερα λεμαι Απαλλάχ-τηκα και Αλλαλαγμός (Μάχης βρυχθισμός) Όμηρος Ελληνικά Ομάρ Αραβικά
  Σείριος Ελληνικά Σειράζ Αραβικά κ.λ.π.
  RIGEL Το όνομα Rigel προέρχεται από έναν αραβικό όρο που σημαίνει «το αριστερό πόδι του γίγαντα», αναφερόμενος στη μορφή του Orion.
  https://www.britannica.com/place/Rigel

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλέ μου Παντελή, να με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς, όλα αυτά που έκανες τον κόπο να γράψεις, αλλάζουν τη φράση της 30ης Surah του Κορανίου «Νικήθηκαν οι Ρωμιοί.», σε «Οι Έλληνες θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ».
   Αυτό είναι το κύριο νόημα της ανάρτησής μου, μαζί με το γεγονός ότι, όσο γίνονται κάτι τέτοια, τόσο θα εμφανίζονται άνθρωποι με τις γλωσσολογικές ακαδημαϊκές περγαμηνές του Σαραντάκου να κάνουν γλέντι με τον "ου κατ' επίγνωσιν" ζήλο αυτών που αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και την γλώσσα του.
   Το τι θα πω εγώ ή εσύ λίγη σημασία έχει.
   Δεν μπορώ να πιστέψω, όμως, ότι δεν βρέθηκε ούτε ΕΝΑΣ Έλληνας πατριώτης, που να έχει ανάλογες γλωσσολογικές σπουδές με τον Σαραντάκο για να του απαντήσει, στο ΙΔΙΟ ακαδημαϊκό επίπεδο, κάτι που με κάνει να υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχει τέτοια απάντηση.
   Αν γνωρίζεις κάποιον, πάντως, θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου τον γνωστοποιούσες.
   Χριστός Ανέστη!

   Διαγραφή
 2. Σοφολογιότατε κύριε Σπυρίδωνα Δρόσο,
  Aυτά που έγραψα επιβεβαιώνουν δεν αλάζουν τη φράση του Κορανίου όμως για να φτάσομε ως εκεί χριαζετε λίγο προεργασία
  Πρώτον :
  Ο κύριος Σαραντάκος είναι μηχανικός το επάγγελμα, η θρησκία βλέπετε και η πατρίδα και η ιστορία δεν είνε βίδες.....επομένωνς καλά θα κάνετε να μην τον πέρνετε στά σοβαρά, επίσης, οτιδήποτε γράψετε στην ιστοσελίδα του και δεν συνάδει με τα λεγόμενα του,το διαγράφει πάραυτα, να είσται συγουρος.
  Όσο γιά το Κοράνι, για να καταλάβουμε την έννοια του:
  "Oι Ρωμοιοί νικήθηκαν", πρέπει νά ξέρουμε πώς καί γιατί και ποιός το έγραψε, πρέπει να ξέρουμε το ιστορικό της υπόθεσης, ποιοί είναι οι Ρωμοιοί, ποιοί οι Έλληνες, γιατί μας λένε οι υπόλοιποι άνθρωποι GREEKS
  Ρωμιός και ρωμιοσύνη από λέξη ρώμη = μυϊκή δύναμη... στην αρχαιότητα αποκλιστικά εμείς,
  "Εδώ μηλαμε για θρησκία επωμένως, το Κοράνι γράφτηκε πριν από 1,500 χρόνια? δηλαδή πάνω ακριβώς που οι Έλληνες "ειδωλολάτρες" έχασαν τη θρησκία τους στο όνομα τού Χριστιανισμού (του Χριστού μας) δηλαδή, οι Βυζαντινή αυτοκρατορία είχε επιβάλει με τον Άλφα τρόπο ή τον Βήτα, την καινούργια θρησκία του Χριστού...! «Νικήθηκαν οι Ρωμιοί.»
  'Ελλην = Φωτησμένος νούς = άνθρωπος εγγράμματος, = καλιεργημένος,
  Δεν μπωρούμε να αποκλείσουμε τούς Άραβες ότι δεν είνε Έλληνες απλώς επιδή εναντιώθηκαν στην Ρωμαϊκή και αργότερα μετονομαζόμενη "Βυζαντινή" αυτοκρατορία, γιαυτόν ακριβώς τον λόγo έγραψα αυτά που έγραψα...Οι Άραβες είναι Έλληνες δεν είναι Ρωμοιοί, δεν είναι GREEKS
  Greek από το Κραταιός, Κραταιός εν πολέμο....! Όλοι οι Έλληνες δεν είναι GREEKS αλλά όλοι εμείς οι GREEKS είμαστε Έλληνες!
  Αργά ή γρήγορα θα ξανανικήσουν, αυτό ήδη έχει γίνει 1453 για τους Μουσουλμάνους που αντιστάθηκαν στόν Χριστιανισμό είναι ΝΙΚΗ,
  Οι Έλληνες θα νικούν, είνε γραμένο σε Αιγυπτιακό και όχι Τουρκικό Κοράνι το οποίο στη μιση σελίδα Αραβικά και η άλλη μισή Εγγλέζικα αυτό…, ήδη έχει γίνει 1453 για τους Μουσουλμάνους (υποταγμένους) “Έλληνες” που αντιστάθηκαν στόν Χριστιανισμό είναι ΝΙΚΗ.
  Είμαι σε θέση να εξηγήσω ακόμα ποιός καί γιατί υπαγορεψε το Κοράνι στόν Μωάμεθ που ήτο αγράμματος, του οποίου Γαβριήλ το όνομα ήτο ΓΑ-Β-ΡΑ-ΗΛ ( ο Άγγελος Γαγβριήλ) από την Αίγυπτο..Ελλην Ιερεύς σε Ααρχαιο Ναό στην Αλεξάνδρια αυτό, εάν βεβεα επευθυμήται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Παντελή, το ΠΛΗΘΟΣ των άγνωστων σ' εμένα πληροφοριών που παραθέτεις είναι τέτοιο που αφ' ενός μόνο "σοφολογιότατος" δεν αισθάνομαι και αφ' ετέρου θα μου πάρει πολύ χρόνο μελέτης η διασταύρωσή τους, οπότε, για την ώρα, δεν επιθυμώ να επεκταθούν περαιτέρω.
   Θα με βοηθήσει απίστευτα αν μου δώσεις και τις ΠΗΓΕΣ που χρησιμοποίησες, μέσα από τις οποίες θα μπορούσα να εξετάσω και άλλα παρόμοια θέματα που θα βρω σ' αυτές.
   Μέχρι τότε, για μένα, ισχύει το του πραγματικά σοφού Σωκράτη "εν οίδα ότι ΟΥΔΕΝ ΕΙΔΑ"!

   Διαγραφή
 3. Αγαπητέ κύριε Σπυρίδωνα,
  Τί έγινε?
  Φοβηθήκατε.....νομίσατε ότι τα βγάζω από το άσκί μου...!
  Αρχή Σοφίας Φόβος κυρίου.....
  Μα, ή αληθινή Σοφία ταιριάζει στους πνευματικιά ώριμους...
  Πάντως θα σας παραθέσω βιβλία που αν μπωρέσετε να έχεται πρόσβαση θα εξασφαλίσετε ολονύχτιες αγρυπνίες για τρία τουλάχιστον χρόνια
  Του ενός ο τίτλος είναι Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ "ΙSΒΝ 0 646 23438 2 αυτό το βιβλίο έχει μέσα αποσπάσματα από 4 βιβλία του Θεοδώρου Σκελιώτη ο οποις ήτο σύγχρονος του Ιησού ίσως ότι καλύτερο και αξιοπιστότερο υπάρχει στο χώρο της ιστορίας επίσης, σας παραπέμπω και στά βιβλία Ξενοφώντος “EDDITION SPLEEMAN” Αγλια 1776 καθώς επίσης, βιβλία του Ηροδότου Λονδίνο 1840 (MDCCCXL) αυτά μαζί με τα βιβλία του Διόδωρου και του Ξενοφώντος θα αποτελέσουν τη βάση γιά τήν επαφή μέ την αληθινή Ιστορία.
  Εδώ καπιος θα μάθει ότι ο Ιησούς ποτέ δεν σταυρώθηκε το τί έγινε με δ'αύτον μας το λέει η ίδια μας η Εκκλησία τη μεγάλη πεμτη το βράδυ "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου" κρεμάμε το σκκάκι μας στην μρεμάστρα, δεν το σταυρώνουμε
  Όντως έβαλαν τη θυλιά στού Ιησού το λαιμό, αλλά εκείνη τη στιγμή εγεινε κάτι τρομερό αυτό μας το λέει ο Ιωςσηπος ......και το καταπέτασμα του ναού εσχίστη, τα μνημια ηνεώχθησαν τα κόκκαλα των Α'γίων πετάχτηκαν έξω από τα μνήματα....
  Ο Ιησούς επέζησε αλλά μετά που κατάρτησε την καινούργια Εκκλησία (έδωσε οδηγίες) έφυγε πίσω στην Παρτρίδα του τη Μικρά Ασία πήγε Ιερέας σεν ναό του Απόλλωνος και ξανά πήρε πίσω τό πραγματικό του όνομα "Απολλώς …..(σας θυμίζει κάτι αυτό?)
  Ο ένας λέει: «Εγώ είμαι του Παύλου», ο άλλος: «Εγώ είμαι του Απολλώ», ένας άλλος: «Εγώ είμαι του Κηφά (Πέτρου)»
  ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 3,
  Με σεβασμό καί καλή Άνω-Γνώση (ανάγνωση)
  Παντελής
  ΥΓ,
  Επειδή το Ιερατείο ξεσήκωσε το λαό εναντίων του Ιησού, ο Όχλος εκείνο το βράδυ φώναζε "ΕΙΣ ΤΑΥ (τάφο) ΆΡΟΝ ΑΥΤΟΝ"
  Επαναλαμβάνωντας αυτή τη φράση (γρήγωρα-γρήγωρα) υποχρεωτικά απορίπτης το "ΕΊ"και ακούγεται σαν ήρχιζεις από το "Σ...ταυ-άρον και Σ-ταύρωσον Σταύρωσον (καμία σχέση με την πραγματικότητα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Παντελή, σ' ευχαριστώ για την σύσταση των βιβλίων!
   Αν και, λόγω ηλικίας, μου είναι πια δύσκολο να ξενυχτήσω, όσο ενδιαφέρον και αν μου φαίνεται κάτι, να υποθέσω ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα που αναφέρεις για τη μελέτη τους δεν αφορά τόσο τον όγκο του περιεχομένου των βιβλίων, όσο το περαιτέρω ψάξιμο αυτών που περιλαμβάνει αυτό το περιεχόμενο.
   Όσο για την πραγματική ιστορία του Ιησού, αυτή υπάρχει στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας (ΜΕΡΟΣ της οποίας είναι και η Αγία Γραφή), και ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, μέσα από τους βίους των αγίων, παλαιών και συγχρόνων (άγιοι Πορφύριος, Παΐσιος, Ιάκωβος, κλπ.).
   Όλων αυτών η ζωή ήταν η ΒΙΩΣΗ της αλήθειας ΕΝΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ: ότι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ!
   Και επειδή ο Θεός μας χάρισε και ΛΟΓΙΚΗ, πες μου, αλήθεια, ποια λογική λέει ότι κάποιοι μαθητές, τόσο φοβισμένοι που, ήδη από τη σύλληψη του διδασκάλου τους, ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ, και μετά έμεναν κρυμμένοι "δια τον ΦΟΒΟΝ των Ιουδαίων", ξαφνικά, άρχισαν να διαλαλούν παντού ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ γεγονός (την Ανάσταση) και να υπομένουν γι αυτό ένα σωρό δοκιμασίες και βασανιστήρια, μέχρι και μαρτυρικό θάνατο;
   Όλοι οι άλλοι θυσιάζονται για την ιδεολογία τους, οι χριστιανοί θυσιάζονται για ένα ΓΕΓΟΝΟΣ, την Ανάσταση του Χριστού.
   Ο Γαλιλαίος, όταν ετέθη θέμα να θυσιαστεί για ένα γεγονός (ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο), ΔΕΝ το έκανε, γιατί δεν άξιζε να το κάνει, αφού και ο ίδιος και η επιστήμη θα είχε πολλά να χάσει και τίποτα να κερδίσει.
   Η ζωή και τα μαρτύρια των αγίων μας, όμως, φανερώνουν ότι ΑΞΙΖΕΙ να τα χάσει κανείς όλα για την αλήθεια της Αναστάσεως, γιατί αυτή είναι μια αλήθεια που δίνει ΖΩΗ, ανώτερη από την "ζωούλα", που μας αρέσει να αποκαλούμε "ζωή".
   Και, για να μη σε κουράζω άλλο, αν η "πραγματική ιστορία", που μου λές ότι θα μάθω απ' αυτά τα βιβλία, δεν μπορεί να μου προσφέρει, ΠΡΑΚΤΙΚΑ, κάτι που θα με βοηθήσει να βιώσω καλύτερα και βαθύτερα αυτή τη ΝΕΑ ΖΩΗ, που εγκαινίασε η Ανάσταση του Χριστού, να μου το πεις για να μην τα ανοίξω καν!
   Από ...πεθαμενίλα έχει γεμίσει ο τόπος, δεν μου χρειάζεται άλλη!
   Με κάθε σεβασμό που αρμόζει σε μια εικόνα του Θεού, όπως είσαι κι εσύ Παντελή, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

   Διαγραφή
 4. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ
  Πάρα πολύ σωστά κύριε Δρόσο, δεν μένει παρά να μάθουμε ποιοί στην ουσία είναι οι νεκροί....γιατί εδώ δεν ζούμαι απλώς βιώνουμε τον Θάνατον και κάποτε φυσιολογικά θα απο-θάνουμαι πάνω στην επιτύμβια στήλη μας θα γραφτή η φράση "Απεβίωσε"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλέ μου Παντελή, αυτά που λες ισχύουν για όλους τους άλλους, που, πραγματικά, ζουν τον θάνατό τους, γιατί όσοι είμαστε χριστιανοί ΖΟΥΜΕ και χαιρόμαστε ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, σε όλη της την πληρότητα και ένταση! Και, για να μη σε πρήζω, δες σχετική μου ανάρτηση: https://beautyshallsavetheworld1966.blogspot.com/2018/04/blog-post_35.html

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!