Η αλήθεια για τα μνημόνια, κατάμουτρα στους Γερμανούς, μέσω ...σάτιρας!

     Πρόκειται για ένα τετράλεπτο βίντεο του 2015από γερμανική εκπομπή, όπου, με απλότητα και με ελαφρά χιουμοριστικό ύφος (είναι ένας τρόπος να "σφάξεις με το βαμβάκι", όταν έχεις το ταλέντο), λέγονται κάποιες αλήθειες για τη χώρα μας και τη στάση της Γερμανίας απέναντί μας. 
Θυμίζω ότι η λέξη “αλήθεια” προέρχεται από το στερητικό “α-” και τη λέξη “λήθη” (λησμονιά). Για να βρίσκεται, λοιπόν, κάποιος κοντά στην αλήθεια, είναι σημαντικό να γνωρίζει και να μην ξεχνά τα ιστορικά αλλά και τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν το θέμα με το οποίο ασχολείται και αυτό φαίνεται να κάνει ο παρουσιαστής της εν λόγω εκπομπής.
Τώρα, που η στάση των Γερμανών δείχνει διαφορετική ("κατανόηση" του πόσο σκληρή ήταν η δοκιμασία στην οποία μας υπέβαλαν, "συγγνώμες" ενίοτε), θυμίζοντας τη λαϊκή ρήση "να σε κάψω Γιάννη μ', να σ' αλείψω λάδι", και ενώ αρκετοί οικονομικοί αναλυτές (μεταξύ των οποίων και νομπελίστας) έχουν καταδείξει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος από τους ισχυρούς της Ευρώπης για να βγει η Ε.Ε. από την κρίση, πιστεύω ότι αυτό το βίντεο είναι μια καλή υπενθύμιση για το τι απαιτήθηκε για να γίνει αυτό:


Θέλω να πιστεύω ότι τα γέλια που ακούγονται από το κοινό στο βίντεο, και τα οποία γίνονται όλο και λιγότερα όσο περνά η ώρα, μετατράπηκαν σε δάκρυα σε αρκετούς, κατά το τέλος του...

Υ.Γ.1 Άλλη σχετική μου ανάρτηση βλέπε εδώ.
Υ.Γ.2 Σταθερή μου θέση παραμένει ότι η οποιαδήποτε οικονομική κρίση δεν αποτελεί παρά το σύμπτωμα της πνευματικής κρίσης, που συνίσταται στην εγκατάλειψη των παραδοσιακών -χριστιανικών ουσιαστικά- αξιών μας. Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη Ευρώπη, που, αν επαναπαυτεί στο ξεπέρασμα της οικονομικής μόνο κρίσης, θα οδηγηθεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε διάλυση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!