Συνταγές "διάσωσης" της Ελλάδας και η ...σωστή συνταγή.

     Κάποια στιγμή, εκεί που χάζευα κάποιες φωτογραφίες από γκράφιτι στο διαδίκτυο, σκέφτηκα για δύο απ’ αυτές ένα τίτλο που θα μπορούσαν να έχουν σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και τους μοιράζομαι μαζί σας:

Ο τίτλος για την πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί, είναι «Το σωσίβιο “διάσωσης” των ξένων δανειστών μας» :


Και ο τίτλος για τη δεύτερη «Η δική μας -δυστυχώς- συνταγή “διάσωσης”» :


     Ευτυχώς υπάρχουν και αρκετοί που ακολουθούν τη σωστή συνταγή και πιάνουν από ένα κουπί ο καθένας, προσπαθώντας να σώσουν τη «βάρκα», αντί να προσπαθούν να την εγκαταλείψουν, ακόμη και πατώντας επί πτωμάτων… Είναι αυτοί που, κατά το Μακρυγιάννη, είναι στο «εμείς» και όχι στο «εγώ» και αποτελούν, κατά τη γνώμη μου, την μόνη πραγματική ελπίδα για έξοδο από την κρίση.
Ελπίζω, η χρονιά που μόλις ξεκινά να μας βοηθήσει να πλησιάσουμε πιο κοντά στο Θεό και έτσι να έρθουμε και πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Γιατί, για όσους από μας ο Θεός είναι το κέντρο της ζωής μας, ισχύει ο πολύ απλός γεωμετρικός κανόνας ότι όσο περισσότερο πλησιάζουν τα σημεία ενός κύκλου προς το κέντρο του, τόσο περισσότερο πλησιάζουν και μεταξύ τους. Γι αυτό και ένα κριτήριο για το πόσο πραγματικά κοντά βρίσκεται κανείς στο Θεό είναι το πόσο κοντά τον βλέπουμε να είναι στον συνάνθρωπό του και τις ανάγκες του.

Καλή τέτοια χρονιά!

Υ.Γ. Πρώτη δημοσίευση εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!