Υπερασπιστής της ελληνικότητας της Μακεδονίας πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων!

     Όταν τον άκουσα, ομολογώ ότι έπαθα ένα μικρό σοκ και, σαν "άπιστος Θωμάς" που είμαι, έψαξα να βρω στοιχεία που θα αποδείκνυαν κάτι το μεμπτό στο βίντεο (π.χ., λάθος μετάφραση). 
Όμως, τίποτα τέτοιο δε βρήκα και ξαναείδα το σύντομο απόσπασμα (5:48΄΄) της συνέντευξης του πρώην Πρωθυπουργού των Σκοπίων Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι, όπου υπερασπίζεται με μοναδικά επιχειρήματα την ελληνικότητα της Μακεδονίας, "ξηλώνοντας" ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Σκοπιανού δημοσιογράφου, που εξέφραζαν, όπως είναι φυσικό, την προπαγάνδα της χώρας του (άλλος ένας λόγος που παρουσιάζει ενδιαφέρον η συνέντευξη, δηλαδή με τι ανατράφηκαν τουλάχιστον δύο γενιές Σκοπιανών).

Προσωπικά, σαν γυμναστής που γνωρίζω ότι στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχαν μόνο Έλληνες, ντράπηκα απίστευτα όταν τον άκουσα να το χρησιμοποιεί σαν απόδειξη της ελληνικότητας του Μ. Αλέξανδρου και μάλιστα σε βάθος χρόνου τριών γενεών! Ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!
Αξίζει, πραγματικά, να δείτε το βίντεο:


Δεν ξέρω αν είναι μόνο δική μου η αίσθηση μιας έμμεσης απειλής του δημοσιογράφου προς τον Γκεοργκιέφσκι, σχετικά με το αν καταλαβαίνει πώς ακούγονται όλα αυτά που λέει από τους συμπολίτες του.
     Όσο για την Συμφωνία των Πρεσπών, από τη στιγμή που δεν βασίζεται στην ιστορική αλήθεια ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, μόνο οριστική λύση για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια δεν μπορεί ν' αποτελέσει ("το ψέμα έχει κοντά πόδια" λέει ένα ρητό) -βλ. και σχετική ανάρτησή μου εδώ.

Παράδειγμα αποτελούν οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές της 7/10/2018 στη Βοσνία, ένα κράτος που δημιουργήθηκε μετά το γνωστό πόλεμο που κόστισε τη ζωή σε 100.000 περίπου ανθρώπους. Η προεδρία είναι τριμερής (Σέρβος, Κροάτης, Βόσνιος), με τους εκλεγμένους προέδρους να εναλλάσσονται στην εξουσία κάθε έξι μήνες. 
Ο Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος συγκέντρωσε το 55% των ψήφων των Σέρβων της χώρας, επιθυμεί ανοιχτά τη διάλυση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και την προσάρτηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στη Σερβία.
Δήλωσε, μάλιστα, μετά την εκλογή του, ότι στο γραφείο του θα έχει μόνο τη Σερβική σημαία και όχι του κράτους του οποίου θα είναι πρόεδρος για τους έξι μήνες κάθε δεκαοκτάμηνου!
Και ερωτώ: γι αυτό σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι; Τι πιο λογικό από το να θέλουν οι Σέρβοι να ενωθούν με τη Σερβία και οι Κροάτες με την Κροατία, οπότε να μείνουν οι Βόσνιοι με δικό τους ανεξάρτητο κράτος; Και, όσον αφορά το κράτος των Σκοπίων, τι πιο λογικό από το να θέλουν οι Αλβανοί των δυτικών περιοχών να ενωθούν με την Αλβανία, οι Σέρβοι του βορρά  με τη Σερβία, κ.ο.κ.;
Μέχρι πότε, τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων θα πραγματοποιούν πειράματα παγκοσμιοποίησης στις πλάτες των λαών, δημιουργώντας θνησιμαία κρατικά μορφώματα και προσπαθώντας να επιβάλλουν μια ενιαία εθνική συνείδηση σε ανθρώπους διαφορετικής εθνοτικής προέλευσης; Και η αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών πού βρίσκεται σε όλα αυτά (να θυμηθώ το Κυπριακό Δημοψήφισμα, στο οποίο ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα);
Θα το πω άλλη μια φορά, γιατί το πιστεύω ακράδαντα: λύση που δεν βασίζεται στην αλήθεια δεν είναι λύση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!