Υπάρχει και φιλότιμο!Η παρούσα ανάρτηση γίνεται μετά από τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την περίοδο των γιορτών, που επιτρέπουν άνοιγμα των εκκλησιών μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων, μέσα στον ναό, τα 9 άτομα και, μόνο για τους μητροπολιτικούς ναούς, τα 25 άτομα.

1. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!

     ΠΡΟΚΑΛΩ οποιονδήποτε να μου εξηγήσει, με ποια λογική, η εφαρμογή μέγιστου ΑΠΟΛΥΤΟΥ αριθμού ατόμων (πλαφόν), ΣΕ χώρους που μπορεί να έχουν εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ έκταση, εξασφαλίζει τις απαραίτητες ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ μεταξύ τους, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού!

Και, επειδή μερικοί έχουν ιδεολογικές εμμονές με τους ναούς, ας πούμε ότι αυτό ίσχυε για τους ... στάβλους.
Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι ανακοινώνεται ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε ένα στάβλο να είναι τα 9 άτομα.
Αυτό, για έναν μικρό στάβλο, που ίσα που χωράει ένα ζωντανό και την τροφή του, θα σήμαινε απίστευτο συνωστισμό (ο ένας πάνω στον άλλον, στην κυριολεξία!).
Για έναν άλλον στάβλο, με πολλά ζώα, θα σήμαινε αποστάσεις του ενός από τον άλλον που μπορεί να ξεπερνούσαν και τα 10 μέτρα!

     Η απλή μαθηματική ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, όταν θέλω να εξασφαλίσω μια ελάχιστη απόσταση ασφαλείας μεταξύ των ατόμων, να χρησιμοποιώ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ, πόσα, δηλαδή, τετραγωνικά θέλω να αναλογούν σε κάθε άτομο.
Και, ενώ αυτό ισχύει για σχεδόν όλους τους άλλους κλειστούς χώρους, για τους ναούς ισχύει ο παραλογισμός του απόλυτου αριθμού!

     Ας πάει αυτός που επέβαλλε αυτό το ΑΣΧΕΤΟ με την τήρηση ασφαλούς απόστασης μέτρο να εκκλησιαστεί, με άλλα 8 άτομα, ανήμερα των Χριστουγέννων, στο εκκλησάκι της Καπνικαρέας, και να μου πει κατά πόσο αισθάνθηκε ασφαλής, με τον έναν σε απόσταση αναπνοής από τον άλλον, και ας πάει, με άλλα 28 άτομα (πολλαπλάσια του αριθμού που προβλέπουν τα νέα μέτρα), στον τεράστιο ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, και να μου πει κατά πόσο αισθάνθηκε ...ανασφαλής, με τον έναν να έχει τουλάχιστον δέκα μέτρα απόσταση από τον άλλον!

     Περιμένει, λοιπόν, η κυβέρνηση, με τέτοια ΠΑΡΑΛΟΓΑ μέτρα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να τους πείσει ότι οποιοδήποτε μέτρο λαμβάνει, όσο σκληρό κι αν είναι (και έχει λάβει πολλά τέτοια) έχει σκοπό την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και όχι ΑΛΛΟΥΣ "σκοτεινούς" σκοπούς, με πρώτον και καλύτερον την ανάπτυξη ΤΥΦΛΗΣ υπακοής σε εντολές, με την άσκηση του δικαιώματος της ΕΛΛΟΓΗΣ κριτικής ν' αποτελεί ... ποινικό αδίκημα;;;

Και, ας πάψει επιτέλους να κρύβεται πίσω από τα "φουστάνια" της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων, γιατί επιστήμη και λογική δεν μπορούν ποτέ να είναι αντίθετα (βλ. Υ.Γ.4)!

2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

     Ο λαός μας, όποτε μεγαλούργησε, το έκανε με βάση μια αποκλειστικά ελληνική αρετή, που λέγεται ΦΙΛΟΤΙΜΟ (ποτέ με βάση τον φόβο!) -βλ. εδώ- και οι χθεσινές αποφάσεις έπληξαν καίρια αυτή την αρετή.

Και κάτι τελευταίο:
Μη ρίχνουν το φταίξιμο για την μη τήρηση των μέτρων στον λαό!
Είναι σαν να λέω εγώ, ως παιδαγωγός, ότι φταίνε τα παιδιά που δεν μαθαίνουν.
Όχι, αγαπητοί μου, δεν φταίνε τα παιδιά. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ, που δεν βρήκα τον σωστό τρόπο να τα διδάξω.
Το να επικαλεστώ οτιδήποτε άλλο αποτελεί, τουλάχιστον, ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ...

Υ.Γ.1 Στη φωτογραφία της ανάρτησης, βλέπετε την αρχή της αναλογικότητας να εφαρμόζεται σε δύο διαφορετικούς χώρους (αεροπλάνο και ναό).
Αλήθεια, σε ποιον από τους δύο χώρους θα αισθανόσασταν πιο ασφαλής;

Υ.Γ.2 Την επόμενη μέρα από την παρούσα ανάρτηση, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον παράλογο χαρακτήρα του μέτρου ανέδειξε και ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, λέγοντας:
«Εγώ δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν αυτές οι λεγόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, που είναι και αποφάσεις ασεβείας και παραλογισμού, με κανέναν τρόπο, να εφαρμοστούν».

Υ.Γ.3 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Εκφώνηση:
Λόγω μιας πανδημίας, θέλουμε να βρούμε ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε έναν χώρο, ώστε να εξασφαλίζεται ελάχιστη απόσταση 4 μέτρων του ενός απ' τον άλλον.
Απαντήσεις:
α) Το πολύ, ένα άτομο, ανά 16 τετραγωνικά μέτρα (4Χ4).
β) 9 άτομα.
Ποια από τις δύο απαντήσεις είναι η σωστή το γνωρίζουμε, καθώς και ποια διάλεξε η κυβέρνηση των ..."αρίστων" -σίγουρα, όχι στα μαθηματικά!

Υ.Γ.4 Στις 15-12-2020, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων κ. Λινού, σε εκπομπή του Mega, ΔΙΕΨΕΥΣΕ κατηγορηματικά ότι ο αριθμός 9 αποτελούσε πρόταση της επιτροπής, καθώς και ότι η Εκκλησία αντιπρότεινε άλλους απόλυτους αριθμούς, λέγοντας:
"Αυτό που ξέρω εγώ από την επιτροπή είναι ότι ο αριθμός 9 δεν συζητήθηκε στην επιτροπή. Ο αριθμός 9 δεν ξέρει κανείς πώς προέκυψε κι από ποιον, ούτε για τις εκκλησίες, ούτε για τις αναμονές, ούτε για τα σπίτια. Είναι ένας αυθαίρετος αριθμός, που δεν ξέρω ποιος τον πρότεινε.
... αυτό που ξέρω από την Εκκλησία, είναι ότι ζητάει κάτι λογικότερο, δηλαδή, σε κάθε ναό, ανάλογα με τα τετραγωνικά του, να μπαίνουν οι άνθρωποι."Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!