Επικίνδυνα παραπλανητικό βίντεο, από τον Π.Ο.Υ. και τη UNICEF ;

     Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω για ένα σποτάκι, που φέρει τους λογότυπους του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - W.H.O.) και της  UNICEF (το ερωτηματικό, στον τίτλο της ανάρτησης, μπήκε γιατί δεν μπόρεσα να βρω το βίντεο στις επίσημες ιστοσελίδες των δύο οργανισμών), και το οποίο ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ αυτά που απανωτές εγκύκλιοι του Ε.Ο.Δ.Υ. αλλά και η "επιτροπή των ειδικών" μας είχαν πει να διδάξουμε στους μαθητές μας, σχετικά με τη χρήση της μάσκας!

Συγκεκριμένα, με βάση το γεγονός ότι ΤΡΕΙΣ είναι οι ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ του ιού (μάτια, μύτη, στόμα) και ΔΥΟ οι ΠΥΛΕΣ ΕΞΟΔΟΥ (μύτη και στόμα, αφού τα δάκρυα δεν είναι δυνατόν να ... εκτοξευτούν από τα μάτια!), είχαμε διδάξει ότι τη συγκεκριμένη μάσκα τη φοράμε, κυρίως, για να προστατέψουμε τους άλλους από εμάς, αφού καλύπτει και τις δύο πύλες εξόδου του ιού (απ' όπου, με βήχα ή φτάρνισμα, θα μπορούσε να φτάσει στους άλλους ο ιός), και όχι τόσο για να προστατευτούμε εμείς από τους άλλους, αφού η μία από τις τρεις πύλες εισόδου του ιού (τα μάτια) παραμένει ορθάνοιχτη.

Όλα τα παραπάνω φαίνονται και σε μια από τις αφίσες που στάλθηκαν στα σχολεία:

Βλέπουμε, καθαρά, ότι, με το να φοράμε μάσκα μόνο εμείς, έχουμε τον υψηλότερο κίνδυνο να κολλήσουμε από τους άλλους (30%), μόλις το ένα τρίτο του μέγιστου κινδύνου που έχουμε όταν δεν υπάρχει χρήση μάσκας από κανέναν (λογικό, αφού το ένα τρίτο από τις πύλες εισόδου του ιού -τα μάτια- μένει εκτεθειμένη).
Αντίθετα, όταν ο άλλος φοράει μάσκα, ο κίνδυνος να κολλήσουμε από αυτόν είναι χαμηλός (5%), δεκαοκτώ φορές λιγότερος από τον μέγιστο κίνδυνο και μόλις τρεισήμισι φορές μεγαλύτερος από το να φορούσαμε όλοι μάσκες.

Το ότι η μάσκα δεν αποτελεί μέσον δικής μας προστασίας από τους φορείς του ιού φαίνεται και από ένα κείμενο που είναι από τον νόμο υποχρεωμένοι να αναγράφουν οι κατασκευαστές μασκών στα προϊόντα τους: "Οι μάσκες δεν αποτελούν μέσο ατομικής προστασίας, αλλά προορίζονται για να περιορίσουν τη μετάδοση μολυσματικών παραγόντων από το χρήστη στα άτομα που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του" (βλ. φωτογραφία από συσκευασία μάσκας που αγόρασα πρόσφατα).


Το ότι τα μάτια είναι μία από τις πύλες εισόδου του ιού, εκτός από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δηλωνόταν και στο σποτάκι, που είχε βγει στην τηλεόραση, πριν ανοίξουν τα λύκεια, μετά την καραντίνα, που έλεγε "και μην τρίβετε τα μάτια σας, όσο κι αν νυστάζετε την πρώτη ώρα".
Αν θυμάστε, μάλιστα, υπήρχε και η επιπεφυκίτιδα, σαν πιθανό σύμπτωμα της νόσου.

Στο 29", λοιπόν, του συγκεκριμένου βίντεο, απεικονίζεται η ... αποτυχημένη ( !!! ) προσπάθεια του ιού να εισβάλλει σε δύο ανθρώπους που φορούν μάσκα, μετά από φτάρνισμα κάποιου άλλου, που δεν φορούσε σωστά τη μάσκα, αφήνοντας ακάλυπτη τη μύτη:


Και ρωτώ: ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ απόλυτα εκτεθειμένα ΜΑΤΙΑ ;

Το ερώτημα αυτό θα μπορούσε να μου το θέσει και οποιοσδήποτε από τους μαθητές μου, αν έβλεπε αυτό το βίντεο.

Με δεδομένο ότι ο κ. Τσιόδρας είχε επισημάνει, με έντονο τρόπο μάλιστα, ότι ο κίνδυνος που υπάρχει από τη χρήση της μάσκας είναι να δημιουργηθεί ένα ΨΕΥΔΕΣ αίσθημα ασφάλειας σ' αυτόν που τη φοράει, το συγκεκριμένο βίντεο, που ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ, κρίνεται ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ!

Και, τέλος πάντων, ας αποφασίσουν αν τα μάτια αποτελούν ή όχι πύλη εισόδου του ιού, γιατί δεν μπορώ να λέω άλλα τη μία και άλλα την άλλη στους μαθητές μου!...Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!