Μπάνια του ...γλυκού νερού!


     Όταν ήμουν παιδί, η λέξη μπάνιο πάντα παρέπεμπε στη θάλασσα. Μάλιστα, στη Συκιά Κορινθίας, που από γεννησιμιού μου έκανα διακοπές τα καλοκαίρια, κάναμε μπάνιο πρωί και απόγευμα (καμιά φορά και βράδυ!). Κάποιες φορές, τα μετρούσαμε κιόλας και συναγωνιζόμασταν στο ποιος έχει κάνει τα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας και αφού άρχισα να περιηγούμαι στις ομορφιές της πατρίδας μας, διαπίστωσα ότι, μεταξύ των άλλων όμορφων εμπειριών που μπορεί να μας προσφέρει, είναι και η δυνατότητα για ένα δροσερό ως παγωμένο μπάνιο σε ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες, δηλαδή για ένα μπάνιο του ...γλυκού νερού!
Δόξα τω Θεώ, τέτοιες όμορφες στιγμές έζησα αρκετές μέχρι τώρα και ελπίζω ότι θα ζήσω και άλλες στο μέλλον, μιας και τα σχετικά μέρη στην Ελλάδα είναι ανεξάντλητα και όλο ανακαλύπτω και καινούρια (υπάρχουν "ευσεβείς πόθοι" για Γαλάζια λίμνη στο Σκρα, φαράγγι Καλυψώς στον Κίσσαβο, Γριά Βάθρα και Φονιάς στη Σαμοθράκη, κλπ.).
   Σας παραθέτω, λοιπόν, μια αναδρομή σ' αυτές τις εμπειρίες, μέσα από ένα βίντεο, στο οποίο θα προσθέτω, συν τω χρόνω, και κάθε νέα παρόμοια εμπειρία μου. Αν σας αρέσει κάτι απ’ αυτά που είδατε, να θυμάστε ότι μπορώ να σας δώσω πλήρεις οδηγίες για να γίνουν και δικά σας βιώματα ή και να σας οδηγήσω ο ίδιος εκεί.
     Υπάρχει κι ένα λιμναίο μπάνιο που κάναμε, μαζί με τα παιδιά, στη λίμνη Τσιβλού, στην Αχαΐα, πάνω απ’ την Ακράτα, που δεν περιλαμβάνεται στο βίντεο.
Ο Θεός άφησε πολλές ομορφιές στον κόσμο για να μας θυμίζουν το χαμένο παράδεισο και να μας κάνουν να σκεφτούμε: Αν τόσο όμορφα είναι τα φθαρτά και επίγεια, πόσο πιο όμορφα δεν θα είναι τα άφθαρτα και ουράνια; (Απάντηση σε όσους με αποκαλούν "φυσιολάτρη" και απορούν με την έκφραση δυσφορίας που παίρνω, νοιώθοντας ότι με έχουν …βρίσει!).

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!