Πεταλούδες της Ελλάδας.

     Σας παραθέτω ένα βίντεο που έφτιαξα από δικές μου φωτογραφίες, με θέμα τις πεταλούδες της Ελλάδας. Ζητώ κατανόηση για την ποιότητα των φωτογραφιών αλλά, απ' ο,τι ίσως ήδη γνωρίζετε, η ψηφιακή μου κάμερα δεν είναι ούτε των 100 € και οι δυνατότητές της πολύ περιορισμένες (ειδικά όσον αφορά την εστίαση και τη σταθεροποίηση).
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μεταξύ των άλλων, να μην μπορέσω ν'απαθανατίσω ικανοποιητικά αρκετές άλλες πεταλούδες από αυτές που θα δείτε -υπολογίστε άλλες τόσες!-, τις χάρηκα όμως με το βλέμμα.
Τα ονόματα των πεταλούδων τα μαθαίνω σιγά-σιγά και θα τα έχω σε επόμενη έκδοση του βίντεο, όπως και κάποια άλλα είδη που φωτογράφισα μετά τη δημιουργία του. 


Σας επισυνάπτω και το εξώφυλλο από ένα βιβλίο (το μοναδικό, μέχρι τώρα, στη χώρα μας) του Λάζαρου Παμπέρη, για όσους θέλουν να θαυμάσουν τα περίπου 250 είδη πεταλούδων της χώρας μας, φωτογραφημένα της προκοπής και με πληροφορίες για το καθένα είδος ξεχωριστά. Στο εξώφυλλο αυτό, έχει φωτογραφία μιας από τις πεταλούδες που έχω στο βιντεάκι, αυτής με τα τελείως διαφορετικά χρώματα και σχήματα στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά των φτερών της. 


Τέλος, θα προσέξετε στο βίντεο ότι, μετά την οικονομική κρίση και την αναγκαστική παύση από μέρους μου των εξορμήσεων στη φύση, όλες οι φωτογραφίες είναι από το Ξυλόκαστρο. Δόξα τω Θεώ, όταν δεν πάει ο Σπύρος στις πεταλούδες, έρχονται οι πεταλούδες στο Σπύρο!
Ειδικά η τελευταία πεταλούδα, στεκόταν, καταβροχθίζοντας το νέκταρ από τις καλέντουλες και τις αγριοφραουλιές (μεταφυτεμένες από την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, στη Ζήρεια), στις ζαρντινιέρες της πίσω βεράντας μας, ακόμη και όταν φυσούσα ή άγγιζα ελαφρά τα φτερά της για ν' ανοίξουν (πολλή πείνα η πεταλουδίτσα)!
Επίσης, η πεταλούδα που φωτογράφισα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, "πόζαρε" μοναδικά στις κερκίδες του θεάτρου, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής του σχολείου μας σε Επίδαυρο και Ναύπλιο!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!