Ανύπαρκτα πρότυπα ομορφιάς!

     Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα βλαστάρια μας, αγόρια και κορίτσια, θα πέσουν(;) και πάλι στην παγίδα των κατασκευασμένων ανύπαρκτων προτύπων ομορφιάς και θα μπουν στην προκρούστια κλίνη διαφόρων αμφιβόλων μεθόδων (αδυνατίσματος, γύμνασης, διατροφής, κλπ.) για να τα προσεγγίσουν.
     Το βίντεο που σας παραθέτω, παρ’ όλο που αποτελεί διαφημιστική καμπάνια εταιρίας καλλυντικών, φανερώνει την αλήθεια των παραπάνω (προσέξτε, ειδικά, το τελικό μέρος της ψηφιακής επεξεργασίας της φωτογραφίας):

 
     Εδώ θα αναφέρω προσωπική -ομολογουμένως τραυματικήεμπειρία μου, όταν, πριν πολλά χρόνια, είχα βρεθεί στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού STAR, τη μέρα που θα γίνονταν τα καλλιστεία Miss Young και συνάντησα από κοντά τα 17χρονα και 18χρονα κορίτσια που ετοιμάζονταν να βγουν, με μαγιό, στο πλατό. Έπαθα σοκ! Στην κυριολεξία δεν βλέπονταν!
Το παχύτερο σημείο του ποδιού τους ήταν το γόνατο, απλά και μόνο γιατί ήταν …κόκκαλο! Το τηλεπεριοδικό που είχαμε αγοράσει είχε στο εξώφυλλο φωτογραφία όλων των διαγωνιζόμενων κι έτσι, όταν γύρισα στο σπίτι, μπόρεσα, με βάση το πρόσωπο, ν’ αναγνωρίσω κάποιες απ’ αυτές. Ε, λοιπόν, οι φωτογραφίες και οι τηλεοπτικές κάμερες όντως "παχαίνουν", οπότε κατάλαβα ότι για να βλέπεται κάποιος σε μια φωτογραφία ή την οθόνη, θα πρέπει να μη βλέπεται -από το αδυνάτισμα- στην πραγματικότητα.
     Άλλωστε, είναι γνωστές οι μηνύσεις που πέφτουν όταν κάποιος τολμήσει να δημοσιεύσει ανεπεξέργαστες φωτογραφίες ανθρώπων του star system, που αφήνουν να φαίνονται κάποιες ατέλειές τους (θεωρείται επαγγελματική ζημία, αφού δυσφημείται το προϊόν απ’ το οποίο βγάζουν το ψωμί τους). 

Ελπίζω η παρούσα ανάρτηση να βοηθήσει γονείς και παιδιά να μην πέσουν στην παγίδα των ανύπαρκτων προτύπων ομορφιάς που ανέφερα στην αρχή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!