Η αλήθεια για την υπόθεση Αμίρ -άντε, γιατί μέχρις ενός σημείου η παραπληροφόρηση!

          Μέσα σ’ όλη αυτή τη φασαρία που δημιουργήθηκε με την υπόθεση του μικρού Αμίρ, βρέθηκε και κάποιος που μπήκε στον κόπο να δει τι προβλέπει ο νόμος για τη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή για τις προϋποθέσεις συμμετοχής αλλοδαπών μαθητών στην διαδικασία κλήρωσης για τον σημαιοφόρο, τους παραστάτες και αυτόν που θα καταθέσει το στεφάνι.
Σας παραθέτω την συγκεκριμένη παλαιότερη απόφαση στην οποία παραπέμπει ο καινούριος νόμος, έχοντας σε πλαίσιο το επίμαχο σημείο:Ο μικρός Αμίρ ήλθε, μαζί με την οικογένειά του, στην Ελλάδα πριν από 19 μήνες και σε ελληνικό σχολείο πηγαίνει εδώ και 7 μήνες.
Άρα, με βάση τα παραπάνω, η αλήθεια είναι ότι ο Αμίρ εξ αρχής δεν μπορούσε να συμμετάσχει στην κλήρωση.
Η ευθύνη, βεβαίως, ανήκει στη διεύθυνση του σχολείου του (άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται) και το τραγικό είναι ότι, ενώ έδωσε ένα δικαίωμα στον Αμίρ που δεν του ανήκε, κατηγορήθηκε για ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι του στέρησε ένα δικαίωμα που του ανήκε!
    Η ευθύνη, όμως, της παραπληροφόρησης ανήκει αποκλειστικά στους δημοσιογράφους, που δεν έκαναν το αυτονόητο για μια έρευνα που έχει να κάνει με δικαιώματα, να δουν, δηλαδή, τι λέει ο νόμος!
Αυτό το έκανε -και είναι προς τιμήν της- η ιστοσελίδα ELLINIKA HOAXES (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΥΦΕΣ, σε ελεύθερη μετάφραση), που είναι και η πηγή του παραπάνω εγγράφου της απόφασης (για όσους θέλουν να δουν όλο το άρθρο, ο σύνδεσμος είναι: http://ellinikahoaxes.gr/2017/11/05/amir/ ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!