Η εμπιστευτική έκθεση του νομάρχη Βοιωτίας για τη σφαγή του Διστόμου.

     Τουλάχιστον συγκλονιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμπιστευτική έκθεση του νομάρχη Βοιωτίας για τη σφαγή του Διστόμου, που γράφτηκε τρεις μόλις μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα και που, παρά το υπηρεσιακό ύφος της, δεν μπορεί παρά να προκαλεί φρίκη σε όποιον τη διαβάζει.
Πραγματικά, σταματά ο νους του ανθρώπου με την τόση αγριότητα των πράξεων, τις οποίες δεν τολμώ να χαρακτηρίσω καν θηριωδίες, αφού ούτε και τα πιο άγρια από τα θηρία δεν έχουν να επιδείξουν τέτοια συμπεριφορά!
Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι αυτό, όπως και τα υπόλοιπα ολοκαυτώματα που έλαβαν χώρα κυρίως πριν την αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών από τη χώρα μας, φαίνεται ν' αποτελούσαν μέρος γενικότερου σχεδίου υποδαύλισης της προϋπάρχουσας διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων, με σκοπό την μη άμεση διεκδίκηση από πλευράς του ελληνικού κράτους των αποζημιώσεων που δικαιούταν, αφού ήταν για πολύ καιρό απασχολημένο με τον εμφύλιο σπαραγμό (δείτε το, γραμμένο από Γερμανό, στη σχετική μου ανάρτηση, πατώντας εδώ).
Ακολουθεί το κείμενο της έκθεσης:Το παραπάνω έγγραφο αποκαλύπτει, εκτός από την απίστευτη φρίκη του πολέμου, και το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, κάτω από την επιρροή ολοκληρωτικών ιδεολογιών.
Θα ξαναπώ, για άλλη μια φορά, ότι όλοι οι πόλεμοι είναι, κατά βάση, εμφύλιοι, αφού πολεμά άνθρωπος με άνθρωπο. Ο μόνος πόλεμος που δεν είναι εμφύλιος και έχει μόνο νικητές είναι αυτός κατά των παθών μας. Σ' αυτόν τον πόλεμο δε θα βρεις φρίκη, παρά μόνο μεγαλείο και ήρωες που δεν είναι άλλοι από τους αγίους της Εκκλησίας μας.

"Λοιπόν, έχουμε πόλεμο!"...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!