“Πανταβρέχει”: Τα ομορφότερα 100 μέτρα της ελληνικής επικράτειας!

    ''Τα ομορφότερα εκατό μέτρα της ελληνικής επικράτειας!''. Έτσι ονόμασε κάποιος σε άρθρο του σε ταξιδιωτικό περιοδικό το τμήμα του φαραγγιού του Κρικκελοπόταμου στην Ευρυτανία, κάτω απ’ το χωριό Ροσκά, που φέρει το χαρακτηριστικό όνομα “Πανταβρέχει”. Η ονομασία οφείλεται στα νερά ενός παραπόταμου που πέφτουν από ύψος σε εκείνο το σημείο, αφού πρώτα “απλώσουν” και χωριστούν σε πολλά μικρά ρυάκια, ώστε η πτώση τους να θυμίζει βροχή που διαρκεί για ...πάντα!
Ο Θεός με αξίωσε να βρεθώ δύο φορές (καλοκαίρι) με την οικογένειά μου σ’ αυτόν το μοναδικό τόπο και να ζήσουμε όλοι μαζί μοναδικές στιγμές.
Κάποιοι τολμηροί (ή μήπως τρελοί;), πήγαν και τράβηξαν φωτογραφίες του μέρους αυτού σε χειμερινή περίοδο, που όλα ήταν παγωμένα. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σας μεταφέρω την ομορφιά του μέρους, σας παραθέτω φωτογραφίες και των δύο εποχών (οι χειμερινές δεν είναι δικές μου). 

Το Πανταβρέχει φωτογραφημένο από μένα τον ερασιτέχνη, με την κάμερα της πλάκας ...


...και από επαγγελματία, με ανάλογη κάμερα, για να δείτε τη διαφορά (είναι η στιγμή, που θες να πετάξεις την κάμερά σου στα σκουπίδια!):


Το ίδιο μέρος παγωμένο:


Το Πανταβρέχει, από την άλλη πλευρά (δική μου φωτογραφία)...


...και παγωμένο!


Τα ίδια ισχύουν και για τις επόμενες δύο φωτογραφίες του κεντρικού τμήματος του Πανταβρέχει (η πρώτη δική μου και η δεύτερη απ’ το διαδίκτυο):Βίντεο δικό μου δεν πρόκανα να φτιάξω, μπορείτε όμως να δείτε κάποιο άλλο, διάρκειας κάτω του λεπτού:


Αν κάποιος έχει όρεξη να δει ένα κάπως εκτενέστερο (περίπου έξι λεπτών) και αρκετά καλαίσθητο  βίντεο, ας δει αυτό:


    Μπορείτε να δείτε και την προσωπική μου εμπειρία σε ένα βίντεο μόλις έντεκα δευτερολέπτων:


    Η διαφορά του Πανταβρέχει από παρόμοια τοπία του εξωτερικού είναι ότι ούτε τα νερά είναι τόσο παγωμένα που να πάθεις ...καρδιακό από την ψυχρολουσία, όπως σε πολλές βορειότερες χώρες, ούτε φοβάσαι μήπως σου τύχει κανένα κακό συναπάντημα με άγρια ή δηλητηριώδη ζωάκια, όπως στις χώρες της τροπικής ζώνης.
Θα συμπλήρωνα, λοιπόν, τη γνωστή φράση “στην Ελλάδα μπορείς να βρεις όλο τον κόσμο” με την επισήμανση “και με ασφάλεια”.
Δόξα στο Θεό, που μας χάρισε απλόχερα τόσες ομορφιές!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!