ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΙΣΤΗ στον ήλιο που κρύβεται πίσω απ' τα σύννεφα!

      Κάθε Πρωτοχρονιά, ακούω ευχές, που κεντρικό νόημά τους είναι ο καινούργιος χρόνος να είναι ένας χρόνος που όλα θα πάνε ..."καλά"!
 
Πάντα, μου φαίνονταν τελείως ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ αυτού του είδους οι ευχές, κάτι σαν να εύχεται κανείς, τον νέο χρόνο, να βγαίνει ο ήλιος από την ...Δύση!
 
Με ΔΕΔΟΜΕΝΟ, λοιπόν, ότι η νέα χρονιά θα έχει, εκτός από τα "καλά" της, και τα "κακά" της, θα μπορούσα να ευχηθώ ΦΩΤΙΣΗ, για να εκτιμώ τα πρώτα, και ΔΥΝΑΜΗ, για ν' αντιμετωπίζω τα δεύτερα.
 
Όμως, πώς να εκτιμήσω κάτι που βλέπω ότι "έτυχε" να το απολαμβάνει κάποιος που δεν έκανε τίποτα για να το αξίζει (ή έκανε και τα αντίθετα) και δεν το απολαμβάνει κάποιος άλλος που έκανε τα πάντα για να το δικαιούται;
 
Και πώς να βρω τη δύναμη να παλέψω για κάτι που "έτυχε" να χάσω (περιουσία, υγεία, κλπ.), ενώ είχα κάνει τα πάντα για να μη συμβεί αυτό;
 
Και τα δύο παραπάνω είναι ΔΥΣΚΟΛΑ, από τη στιγμή που θεωρώ ότι αυτά που συμβαίνουν είναι ΤΥΧΑΙΑ, άρα, τυχαία έχω τα καλά και τυχαία μπορεί να τα χάσω, μέσα σε μια στιγμή, οπότε με τι κουράγιο να παλέψω για να τα κρατήσω ή να τα ξαναποκτήσω;
 
Όμως, και τα δύο παραπάνω γίνονται ΕΥΚΟΛΑ, όταν πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ΠΙΣΩ ΑΠ' ΟΛΑ βρίσκεται Ο ΘΕΟΣ.
 
Γι' αυτό και σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΙΣΤΗ (=εμπιστοσύνη) ΣΤΟΝ ΘΕΟ και την Πρόνοιά Του, που χορηγεί τα ΚΑΛΑ ΚΑΙ επιτρέπει τα ΚΑΚΑ, μέχρι του σημείου που μπορούν να είναι ΩΦΕΛΙΜΑ και όχι καταστροφικά για εμάς.
 
Γιατί πολλές ωφέλειες μπορούν να έχουν τα κακά και πολλές ζημιές να μας προξενήσουν τα καλά, αν δεν τα εκμεταλλευτούμε ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ που τα έστειλε (παράδειγμα η ζημιά του πλούτου, όταν τον κρατάμε για τον εαυτό μας, και η ωφέλεια της φτώχειας, όταν αποκαλύπτει ποιοι είναι αυτοί που μας αγαπούν πραγματικά).
 
Κλείνω, με μια φωτογραφία που πιστεύω ότι συνοψίζει όλα τα παραπάνω:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!