Η Εκκλησία σε ..."Mute All" ;

     Ένας πολύ καλός φίλος, πιστό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εκπαιδευτικός, μου έστειλε το ακόλουθο κείμενο, το οποίο και παραθέτω, ως αφορμή προβληματισμού όλων μας και μόνο:

ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Το είδαμε, λοιπόν, και αυτό: Σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) με ΤηλεΔιάσκεψη!  

Στο πνεύμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο ανήκει, και η Εκκλησία.

Έχουν ξεκινήσει ήδη τα τηλε-μαθήματα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων από τους εκπαιδευτικούς, με εντολή του Υπουργείου, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας επικοινωνίας Webex. 

Είναι μία καλή δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία στις μέρες μας-εποχή Διαδικτύου, γαρ- για επικοινωνία σε αυτή την παρατεινόμενη κατάσταση αποκλεισμού την οποία ζούμε.

Η κάθε σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα έχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ήχου, εικόνας (κάμερα) αλλά και οπτικού διαμοιρασμού αρχείων (κειμένων, πολυμέσων κλπ) σε πραγματικό χρόνο. Ο διαχειριστής της σύσκεψης, μπορεί να προβάλλει την οθόνη του κομπιούτερ του στους συμμετέχοντες, κι έτσι να μοιράζονται όλοι ταυτόχρονα τις ίδιες πηγές. 

Έχει ακόμα και μία άλλη χρήσιμη δυνατότητα ο διαχειριστής: μία εντολή που σιγάζει όλα τα μικρόφωνα των συμμετεχόντων η οποία λέγεται “Mute All”(Σίγασέ τους όλους). Απαραίτητη, ιδίως για τους εκπαιδευτικούς, για να μπορέσουν να επιβάλλουν μία τάξη στους μαθητές που (παιδιά είναι) το διασκεδάζουν και λίγο κάνοντας πλάκα και χαβαλέ με φωνές, σφυρίγματα, χτύπημα μικροφώνου κλπ.
  
Βέβαια η ΔΙΣ χρησιμοποίησε «την ασφαλή πλατφόρμα e:Presence.gov.gr του Ελληνικού Δημοσίου, με την συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των τεχνικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.», για την ΤηλεΔιάσκεψή της, όμως όλες αυτές οι εφαρμογές έχουν την ίδια δομή και χαρακτηριστικά.

Προφανώς ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας, κάποια στιγμή χρησιμοποίησε αυτή την εντολή, έστω και εκ παραδρομής, κατά την διάρκεια της ΤηλεΔιασκέψεως, πάτησε “Mute All” και ξέχασε μετά (δεν θα το πρόσεξαν και «οι τεχνικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος») να πατήσει την αναιρετική εντολή “Unmute All” (Σταμάτα την σίγαση όλων).

Έτσι ερμηνεύσαμε τη φράση του ανακοινωθέντος της ΔΙΣ «…δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν απολύτως, Αρχιερέα, Ιερέα, Διάκονο, Μοναχό ή άλλον εργάτη της Εκκλησίας, να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις στα μέσα της Γενικής Ενημερώσεως και το Διαδίκτυο» και ησυχάσαμε… 


Υ.Γ. (προς πάντα υπεύθυνο): Πατήστε σας παρακαλούμε αυτό το “Unmute All”!  Πάσχα έρχεται!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!