"Ποιος θα τύχει το φλουρί στο αρνί;". Το περίεργο Πάσχα του 2015!


"Ποιος θα τύχει το φλουρί στο ...αρνί;"! Αυτό έλεγαν αστειευόμενοι πολλοί συντοπίτες μας Ξυλοκαστρίτες, Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, βλέποντας τα γύρω βουνά κατάλευκα, τη θερμοκρασία σε μονοψήφια νούμερα και το χιονόνερο που έριχνε απ’ το πρωί στην πόλη μας. Συνθήκες, που θύμιζαν περισσότερο Χριστούγεννα παρά Πάσχα!
Μπαίνοντας, τότε, στην ιστοσελίδα με τις web-cameras των Τρικάλων Κορινθίας και του χιονοδρομικού της Ζήρειας (βλ. εδώ) γύρω στις 12 το μεσημέρι, αντίκρισα τις παρακάτω εικόνες.
Κάτω Τρίκαλα:


Μεσαία Τρίκαλα:


Άνω Τρίκαλα:


Και χιονοδρομικό Ζήρειας:


Εδώ να σημειώσω ότι, πριν από τότε και για μέρες, δεν υπήρχε ούτε ίχνος χιονιού στο χιονοδρομικό. Αυτό που αντικρίζετε ήταν όλο φρέσκο χιόνι!
Υπάρχουν και άλλες δύο web-cameras στην ιστοσελίδα, που δείχνουν πανοραμική άποψη των Τρικάλων και της Ζήρειας, οι οποίες, όμως, λόγω χιονόπτωσης δεν έδειχναν τίποτα περισσότερο από ένα λευκό παραπέτασμα.
Από άλλες web-cameras, γινόταν φανερό ότι και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας επικρατούσαν παρόμοιες συνθήκες. Ήταν, λοιπόν, πολύ εύκολο, αφού την ημέρα του Πάσχα είχε λιακάδα, να δούμε να σουβλίζουνε αρνί δίπλα σε …χιονάνθρωπο (ευκαιρία για συλλεκτικές φωτογραφίες ιστορικής σημασίας)! Δεν γνωρίζω, πάντως, αν κάποιοι όντως σκέφτηκαν και έκαναν κάτι τέτοιο ...

Καλή Ανάσταση, με λευκές, αν όχι τις βουνοπλαγιές και τις λαμπάδες, τουλάχιστον τις ψυχές μας!

Υ.Γ. Η αμέσως επόμενη Μεγάλη Τετάρτη (2016), έδειξε καθαρά ότι, ελέω ...λαθρομεταναστών και προσφύγων (γνώμη μου), ο Θεός δεν έκανε καθόλου χειμώνα εκείνη τη χρονιά, ούτε καν την ...άνοιξη! Και, αληθινά, χωρίς να παραβλέπω τις ανείπωτες κακουχίες των ανθρώπων του καταυλισμού της Ειδομένης, μου φαινόταν αλλοπρόσαλλα τα σχόλια πολλών για τον ...κακό(!!!;;;) καιρό, που μετέτρεψε τον καταυλισμό σε έναν απέραντο λασπότοπο, τη στιγμή που κανονικά αυτή την εποχή που συνέβαιναν αυτά, θα έπρεπε σ’ εκείνο το μέρος να έχει τουλάχιστον μισό μέτρο χιόνι και θερμοκρασία αρκετά κάτω από το μηδέν (όποιος θέλει, ας ανατρέξει σε προηγούμενες χρονιές ή ας ρωτήσει τους ίδιους τους κατοίκους της Ειδομένης).
Κακό πράμα η γκρίνια αδέρφια! ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!