Το μεγαλείο της Ελληνίδας μάνας!

    Σας παραθέτω ένα κείμενο του Έρχαρτ Κέστνερ, Γερμανού που είχε υπηρετήσει στην Κρήτη την περίοδο 1941-1944. Όταν θέλω να φανερώσω κάποια επαινετή πραγματικότητα, προτιμώ να αντλώ στοιχεία που προέρχονται απ’ αυτούς που δεν θα είχαν κανένα κίνητρο να πουν ψέματα, αφού ανήκουν στο «αντίπαλο στρατόπεδο» από αυτούς που έμμεσα ή άμεσα επαινούν.
Έτσι και σ’ αυτό το κείμενο ενός πρώην κατακτητή της πατρίδας μας αναδεικνύονται κάποια κορυφαία στοιχεία πολιτιστικού μεγαλείου του λαού μας, τα οποία νομίζω ότι πρέπει να προσέξουμε και να διατηρήσουμε, γιατί πολύ φοβάμαι ότι κάπου έχουμε αρχίσει να τα χάνουμε.
Το κείμενο θα το αφιερώσω σε όλους αυτούς που κάνουν τους Έλληνες πατριώτες και ταυτόχρονα υιοθετούν ρατσιστικές συμπεριφορές έναντι άλλων λαών, μήπως και καταλάβουν ότι οι έννοιες «Έλληνας» και «ρατσιστής» είναι παντελώς ασυμβίβαστες!
Ο λαός μας, αιώνες τώρα ζυμωμένος με τη χριστιανική αγάπη, που έχει πανανθρώπινο χαρακτήρα, μπορεί να ξεχωρίζει λάθος συμπεριφορές αλλά όχι λάθος ανθρώπους, μισεί την εχθρότητα αλλά αγαπά τον εχθρό και μπορεί να διακρίνει την εικόνα του Θεού του στον οποιονδήποτε «άλλον», όσο κι αν αυτός την έχει «θάψει» κάτω από ένα σωρό «μουτζούρες» και «βρομιές».
     Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα αυτές τις σκέψεις μου γέννησε αυτό το κείμενο …


Σχόλια

  1. Οπως παντα σπαραχτικα αληθινος... Σ' ευχαριστω που υπαρχεις στη ζωη μου και στο διαδικτυο. "Ελπιζει ακομη στους ανθρωπους ο Θεος", που τραγουδαει κι Χατζης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι πραγματικά λέει το κοράνι για τους Έλληνες.

Φαράγγι Φόνισσας Ξυλοκάστρου: Η πανέμορφη Φόνισσα που κόντεψε να με ...φονεύσει!

Φαράγγι Καλλιθέας-Αγίου Λουκά Ξυλοκάστρου: ένας μικρός φυσικός παράδεισος στην Κορινθία!